Trycka inbjudningskort egen design
Hem » Bröllops inbjudningar » Trycka inbjudningskort från Canva exempelvis

Trycka inbjudningskort från Canva exempelvis

Vill du ha hjälp med att trycka inbjudningskort som du designat i Canva, i Indesign, eller i något annat program? Då har du kommit rätt. Vi trycker mängder med inbjudningskort, program, foldrar, häften och liknande här, där kunden själv har gjort designen.

 

Du beställer tryck HÄR:

Egen design kort

Är det ett kort, vikta eller ej vikta, som du har gjort en fil på som du vill få tryckt? Då går du in HÄR.

Egen design häften

Är det en häftad broschyr med flera sidor du vill trycka, med egen pdf? Då gör du det HÄR.

 

Tryckfil från Canva

Har du gjort en fin design i programmet Canva? Spara den då i formatet pdf. Gärna med utfall och skärmärken om du kan. Är du osäker kan du alltid maila din fil till oss så tittar vi om den är ok för tryck. Maila då till info@bjud-in.se

Tryckfilen ska vara i det format / den storlek som slutprodukten ska vara. Du kan också alltid beställa ett provtryck hos oss innan du gör din beställning av hela upplagan.

 

Tryckfil från Indesign eller liknande

I designprogrammet Indesign kan du skapa en tryckfil genom att välja arkiv/exportera till pdf. Välj högkvalitetsutskrift. Sedan väljer du att kryssa i skärmärken. På “utfall” skriver du 3 mm åt alla håll. Det fungerar utan skärmärken och utfall, men resultatet blir bäst om du får med det. Spara filen på lämpligt ställe och ladda sedan upp den i din beställning.

 

Hur skapa en pdf-fil för tryck

Tryckfilens fortmat/storlek bör vara samma storlek som din beställning.

Spara din design i formatet pdf. Den får gärna ha utfall och skärmärken om du kan. Du kan alltid maila din fil till oss så tittar vi om den är ok för tryck. Maila då till info@bjud-in.se

Skulle vi få in din tryckfil och vi ser något som uppenbart är fel så försöker vi alltid att höra av oss.

En pdf-fil kan man skapa med hjälp av olika program. Exempelvis från Indesign och Acrobat. Eller i Canva, eller i annat program. Det viktiga är att filen har samma format som den färdiga produkten ska ha.

Beställ provtryck

Vill du beställa ett ex innan du beställer många kort? Då kan du beställa ett provtryck. Det gör du HÄR. Då trycker vi ett ex och skickar till dig som du kan titta på. Då kan du se hur din tryckfil blir på papper. Och så har du möjlighet att justera om du vill det. Efter det kan du beställa alla kort som du vill ha. Men då slipper du onödiga överraskningar.

 

Välj papper

Du väljer själv vilket papper vi ska trycka dina kort på. Du kan då välja bland flera olika typer av papper. Vi har ett bestruket papper. Det är tjockt och har en sidenmatt och slät yta. Vi har även ett fint, tjockt obestruket papper som är lite ruffigt. I fall du vill ha miljökänsla så är det vårt återvunna, bruna ekopapper du ska välja att trycka på. Samtliga papper vi trycker på är av högsta kvalitet och alltid minst 300 gram tjockt. Alla våra papper är givetvis miljömärkta och miljögodkända.

Här nedan har vi samlat lite länkar till andra produktioner där vi tryckt på dessa papper.

Vitt tjockt papper: Vaxholm kollektion, Eucalyptus kollektion, Funkis kollektion

Gräddvitt tjockt papper: Duvemåla boho kollektion, Göteborg eko kollektion, Askersund ivory kollektion

Brunt tjockt 100% återvunnet papper: Visby eko vintage kollektion

Vitt sidenmatt papper (bestruket): Vi saknar dock exempel på detta papper. Skillnaden mot vitt tjockt papper är att denna istället har en helt slät och sidenmatt yta.

 

Välj kuvert

Är det kort du ska beställa, och vill ha kuvert till dem? Då kan du köpa det här också. Våra kuvert hittar du då till vänster på sidan eller här där vi samlat alla kuvert till DIY (tryckning av egen designad tryckfil). Där finns ibland flera olika att välja på. Om du valt att trycka exempelvis ett inbjudningskort i format A5 så väljer du ett kuvert som heter “passar till format A5” osv. Men det går också att välja ett kuvert från vår kuvertsida. Du hittar den HÄR. Där finns färgglada kuvert, kuvert med tryck på fliken, kuvert med snodd. Ja, en hel del olika kuvert finns där att välja på. Det är därför man alltid köper kuvert separat hos oss.

 

Välj format

När du gör din beställning behöver du välja vilket format din trycksak ska ha. Följande format går att välja: A6 (105 x 148 mm), A5 (148 x 210 mm) men även 145 x 145 mm som är ett annorlunda och fint kvadratiskt format. Din tryckfil gör du sedan i samma format som formatet i din beställning.

 

Välj produkt

Du kan välja att ha dina kort enkelsidiga eller dubbelsidiga. Dvs om det ska vara tryck på en sida eller båda sidor. Du kan också välja att ha ett vikt kort.

 

Vill du ha hjälp med design?

Du vet väl att vi har färdiga designade mallar på festhäften, inbjudningskort, tackkort mm som du enkelt skriver in din text i, om du inte vill eller hinner designa en egen. Det är färdiga mallar som är skapade av designers. De är designade med omsorg och tryckta med kärlek. Det är svensk design och svenskt tryck och ett hantverk vi är stolta över.

Kollektionerna här består av väldesignade och lyxiga trycksaker. Vi trycker dem på noga utvalda papper. Papper som gör att designen och känslan blir den rätta. Kollektionerna finns i flera olika stilar och varianter.

Våra designers har tänkt igenom format, typsnitt, färg och papper. De har sedan skapat mallar här som ni själva kan skriva in era texter i. Ni ser då direkt på skärmen precis hur det kommer bli. När ni är nöjda så trycker vi era kort och levererar till närmaste utlämningsställe.

Är det bröllop du vill trycka till så hittar du våra färdiga kollektioner HÄR.

Är det student du ska trycka till så hittar du det HÄR.

Men alla våra mallar går att använda för annat också. Kanske vill du göra om dem till inbjudan til kalas, dop, examen eller något helt annat?

 

Antal färger

Vi trycker alltid allting i fyra färger, så kallad fyrfärg (cmyk), så du kan ha bilder och färgplattor och text i vilken färg du vill.

Vill du trycka fler än 300 ex?

Vill du beställa fler ex än 300 ex? Då gör du det istället i vår webshop för större upplagor. Där kan du även beställa tryck av foldrar, brevpapper, kuvert och liknande. Sådana produkter hittar du HÄR.

 

Lycka till önskar vi på

Bjud in med elegans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *